+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Reference-cargo-partner-2
Pravi tip regalov za vsak proces in tovor

30.000 paletnih mest za večjo zmogljivost skladišča

Podjetje cargo-partner d.o.o. je celovit ponudnik informacijske logistike, ki ponuja storitve zračnega, pomorskega in kopenskega prevoza ter skladiščenja. Zaradi povečanih potreb po paletnih mestih, so se odločili za kombinacijo paletnih regalov z ozkimi in širokimi hodniki ter pretočne regale.

Podjetje cargo-partner  je t.i. 3PL (third-party logistics) ponudnik, kar pomeni, da za druga podjetja opravlja logistične storitve, kot so skladiščenje, priprava blaga, transport, distribucija... Tako dosega večjo racionalizacijo in optimizacijo na skoraj vseh področjih izvajanja logističnih storitev.

Poslovna enota cargo-partner v Sloveniji (v letu 2022: 100 mio prometa in 3 mio dobička, 125 zaposlenih) je del globalnega podjetja z več kot 160 pisarnami in 4000 zaposlenimi v 40 državah (skupaj 2,5 milijarde prometa).

Izzivi

  • Pomanjkanje kapacitet v skladišču, velikosti 30.500 m²
  • Specifične potrebe naročnikov
  • Povečane potrebe po skladiščenju 
  • Želja je bil dostop do regalov iz vseh strani

Rešitve

2019:  18.085 paletnih mest
V podjetju so iskali maksimalno število paletnih mest, obenem pa so potrebovali tudi fleksibilnost in zmožnost uskladiščenja blaga izven standardnih dimenzij EURO palete. Jungheinrich je ponudil kombinacijo paletnih regalov z ozkimi in širokimi hodniki.

2021: Dodatnih 2.800 paletnih mest
Zaradi pridobitve novih naročnikov so se povečale potrebe po paletnih mestih. Zaradi specifične potrebe naročnika so se odločili za kombinacijo klasičnih paletnih regalov in pretočnih regalov.

2022: Dodatnih 9.000 paletnih mest
Nagla rast zahtev naročnikov je bil razlog, da je bila potrebna širitev veliko prej kot načrtovano. Dodali so dodatnih 9.000 paletnih mest na regalih s širokimi in ozkimi hodniki.

Flota viličarjev šteje skupaj 35 električnih viličarjev: 

  • 9 paletnih viličarjev (nizkodvižni, visokodvižni): EJE, ERE, ERC
  • 2 horizontalna komisionirna viličarja: ECE 
  • 10 regalnih viličarjev: ETV
  • 11 čelnih viličarjev (trikolesni, štirikolesni): EFG 
  • 3 visokoregalni viličarji: EKX

Koristi

  • Pravi tip regalov za vsak proces in tovor
  • Fleksibilnost, ki jo potrebuje vsak 3PL
  • Zanesljiv, k rešitvam usmerjen partner, ki je poskrbel za ustrezno kombinacijo viličarjev in regalov
  • En ponudnik za vse intralogistične storitve 
  • Racionalizacija in pospešitev logističnih procesov zaradi optimizirane uporabe prostora v skladišču
  • Uporaba sistema za nadzor flote za večjo preglednost viličarjev in povečano varnost v skladišču

V aplikaciji regalnega skladišča s širokim hodnikom uporabljajo ETV regalne viličarje, z višino posluževanja do 11 metrov.

V aplikaciji regalnega skladišča z ozkim hodnikom uporabljajo EKX visokoregalne ˝man-up˝ viličarje (ali tudi VNA=very narrow aisle viličar), kjer je viličar voden na induktivno zanko, ki je položena v betonskem tlaku/hodniku.

Ostali viličarji se uporabljajo za naklad tovornih vozil (predvsem EJE, ERE), za block-stacking (skladiščenje palet ena na drugo) se na določenih delih skladišča uporablja ERC – paletni viličar z dvigom, za komisioniranje po tleh v regalnem hodniku (široki hodniki) horizontalni komisionirni ECE in pa za vsa ostala dela izven regalov čelni viličarji tipa EFG.

Na vseh viličarjih uporabljajo sistem za nadzor flote oz. fleet management, ki omogoča nadzor nad delom viličarjev in hkrati povečuje varnost dela v skladišču.

cargo-partner na kratko: 

Želite tudi vi povečati učinkovitost vašega skladišča?

Kontaktirajte nas in se dogovorite za sestanek!

Stage Dividenda

Vaš kontakt

prodaja

 

 

Imate vprašanja?